43

Haberler ve duyurular yakında bu sayfadan paylaşılacaktır.

18
Kas 2024
2024 11. Türkiye Kuvaterner Sempozyumu (TURQUA) tamamlandı!

Değerli Yer ve Doğa Bilimciler,

6-8 Kasım 2024 tarihleri arasında 11.si düzenlenen Türkiye Kuvaterner Sempozyumu (TURQUA) tamamlandı! 

İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü olarak düzenlediğimiz bu buluşmada; ekoloji, iklim, jeoloji, coğrafya ve arkeoloji gibi birçok farklı bilim alanından araştırmacılar bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, açılış konuşmasında içinde bulunduğumuz çoklu krizler çağına dikkat çekerek, sürdürülebilir bir geleceğin ancak ortak üretim ve iş birliğiyle mümkün olabileceğini vurguladı.

Düzenleme Kurulu Başkanımız Dr. Emrah Çoraman ise konuşmasında iklim değişikliği ve ekosistemlerin hızla bozulmasının, doğal dünyayı olduğu kadar sosyo-ekolojik yapıları, ekonomimizi ve yaşam kalitemizi de tehdit ettiğini vurgulayarak, artık kısa vadeli meselelerin ötesine geçip küresel önceliklerle uyumlu, uzun vadeli çözümler üretmemiz gereken bir dönemde olduğumuzun altını çizdi. Açılış konuşmalarının ardından başlayan sempozyumumuzda Kuvaterner dönemi çalışmalarını kapsayan 10 farklı oturum gerçekleştirildi. İlk gün davetli konuşmacımız Basel Üniversitesi'nden Profesör Oliver Heiri "Biotic Remains in Lake Sediments - Indicators of Late Quaternary Environmental and Ecosystem Change" başlıklı konuşmasıyla, paleoekolojik ve paleoçevresel çalışmalara farklı bakış açıları sundu. İkinci gün davetli konuşmacımız Profesör Joel Saylor ise, "Tracking Sediment Movement Through Source-to-Sink Systems Using Mixture Modelling: Applications to Detrital Zircon Petrochronology" başlıklı konuşmasıyla, sediman taşınımı ve köken analizi konularındaki yenilikçi yaklaşımlara odaklandı. Etkinliğimizin sonunda 11. TURQUA Oğuz Erol En İyi Poster Ödülü, "Kahramanmaraş Depremleri Kapsamında Yüzey Kırıklarının Tespitinde Termal Görüntülemenin Kullanımı" başlıklı çalışmasıyla Melike Karakaş Gedik’e verilirken, 11. TURQUA Sırrı Erinç En İyi Sunum Ödülü ise, “Türkiye'nin Kuzeydoğusundaki Paleobuzullar ve Paleoiklimin Son Buzul Maksimumu Dönemindeki Rekonstrüksiyonu” başlıklı çalışmasıyla Onur Halis’e verildi. 

Sempozyumumuza katkı sağlayan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz! Organizasyonda emeği geçen başta TURQUA-2024 Düzenleme Kurulu Başkanımız Dr. Emrah Çoraman’a olmak üzere katkı veren hocalarımıza, araştırma görevlilerimize, öğrencilerimize, destek ekibimize ve TURQUA-2024 poster çizimi için araştırma görevlimiz Tuğçe Uçar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız! 

TURQUA-2026’da görüşmek üzere!!!

Tüm sempozyum fotoğrafları için tıklayınız.